Парапети

Парапетите или елементи от тях се използват навсякъде в сградата, както вън – за тераси и балкони, перила пред ниски прозорци, така и вътре – за стълбища, преграждане на помещения, ръкохватки покрай стените. Парапетите от алуминий са изключително красиви, здрави и леки. Материалите, от които се изработват, имат изключително дълъг живот. По алуминиeвата повърхност не остават следи от пръсти и почистването става бързо и лесно. Алуминиевите парапети придават модерна визия на Вашата сграда.

„Ников Пласт“ ЕООД Ви предлага следните модели парапети:

Алуминиев парапет - стъкло

Парапети със стъкло

Алуминиевите парапети могат да бъдат изработени в комбинация със триплексно стъкло в различни цветове - основните са кафяво, сиво, синьо, зелено, както и, разбира се, обикновено прозрачно стъкло. Използвайки различни по дебелина стъкла, цветът може да бъде по-блед или по-плътен. Тъй като нямат хоризонтални елементи, парапетите със стъклен пълнеж са подходящи за тераси и балкони.

 
Алуминиев парапет - струнен

Парапет със струни

Струнният парапет се изработва от алуминиеви тръби и алуминиеви крепежни елементи. Разположението на струните може да бъде хоризонтално или вертикално, според желанието на клиента. Този тип парапет е подходящ да се използва за площадки или стълби, както и за прави и извити участъци.

 
Алуминиев парапет - стенен

Стенен парапет

Алуминиевите стенни парапети (ръкохватки) са особено подходящи за вътрешни стълбища на къщи, училища и други обществени сгради. Те се изработват от алуминиеви тръби с различна дебелина и алуминиеви крепежни елементи, които могат да бъдат с различни цветове.Нашите партньори