Обков

Един от най-важните компоненти на дограмата е обковът - набор от детайли и механизми, които осигуряват закрепването и начина на отваряне на подвижните части от дограмата. Добрият обков осигурява безпроблемно функциониране на врати и прозорци по всяко време и дълъг живот на експлоатация. Има много фирми, които произвеждат обков, но не всички могат да послужат като пример за качество.

„Ников Пласт“ ЕООД работи само с доказани лидери и наложили се на пазара обкови, каквито са: Roto, Maco и Siegenia.

Обков - Roto

Немската система за прозорци и врати ROTO е наложена и отличаваща се с високо качество на изработка и перфектна детайлна завършеност. Характерни за системата са: регулируеми насрещници, допълнително защитно покритие на всички елементи, висока степен на противовзломна защита и привлекателен дизайн, напомнящ благородна стомана. Отличителна черта на обкова Roto е специалното титаниево-сребристо на цвят покритие RotoSil nano, отговарящо на най-високите стандарти за екологична безопасност и защита срещу корозия. Защитеността от солта, съдържаща се в морския въздух, е 100%.

Обков - Маco

MACO е обков на австрийската фирма Maco Beschläge GmbH, която се нарежда сред най-добрите производители на обков за PVC и дървена дограма в света. Залагайки на качеството, Maco се произвежда единствено и само в Австрия, като всяка част подлежи на качествен контрол по време на производствения цикъл. Обковът позволява регулиране на отваряемостта в три равнини, функционира без усилие, с възможност за допълнително преоборудване в по-късен етап, красив и лесен за обслужване. Обковите Маco са галванично поцинковани, пасивирани и запечатани с восък, което придава също и по-добра антикорозионна защита.

Обков - Siegenia

Обковът с марка SIEGENIA AUBI – Германия, е един от най-разпространените и добре познати на българския пазар, с доброто си качество и разнообразни варианти на отваряне. Освен класическото хоризонтално отваряне и падащо крило, той предлага многофункционална система тип „Фолксваген“, тип “Хармоника”, както и противовзломна система S-ES. Предимството на противовзломната система е възможността да се монтира допълнително устройство на прозорците, което осигурява още по-голяма степен на защита срещу взлом. Продуктовата гама на Siegenia е съобразена с новите високотехнологични изисквания и стандарти, както и с архитектурните възможности при производството на PVC дограма. Основни предимства на обкова са:

  • специалните панти не позволяват триенето на метал с метал и в същото време могат да понесат тежест до 130 кг;
  • разположението на крепежните елементи в PVC и алуминиевите профили достигат до усилващия профил (армировката), което гарантира още по-голяма недеждност;
  • специалният механизъм на "ножиците" позволява на прозорците и балконските врати да се отварят по хоризонталната и вертикалната ос, както и комбинация по двете оси;
  • повърхността на обкова е покрит с двуслойна антикорозионна обработка;
  • възможност за различни степени на сигурност.

Обковът Siegenia е чудесен избор дори и за най-претенциозните клиенти.Нашите партньори