Комарници

След монтажа на нова дограма „Ников Пласт“ ЕООД препоръчва на своите клиенти поставяне на мрежи против насекоми (комарници), което ще държи комари и различни видове насекоми далеч от Вашия дом.

Комарник Комарник на панти

Мрежите против насекоми:

  • се изработват от висококачествени алуминиеви рамки и мрежи от фибростъкло с тефлоново покритие;
  • не изискват почти никаква поддръжка;
  • не намаляват видимостта през прозореца;
  • съществува възможност за прахово боядисване на алуминиевите профили на комарниците в цвят по RAL;
  • могат да бъдат поставяни на прозорци и врати с всякакъв размер и характеристики, както и да се монтират едновременно с външни ролетни щори.
Ролетен комарник

Предлагат се няколко вида комарници: фиксиран (неотваряем), комарник на панти и ролетен.

Фиксиран (неотваряем) комарник

Toвa e eвтин и пpaĸтичeн мoдeл ĸoмapниĸ, ĸoйтo се използва нaй–вeчe зa пpoзopци, ĸoитo се използват само за проветряване (например на баня) и не се налага отваряне на комарника. Изработва се от алуминиеви профили с ширина 25 мм и дебелина 17 мм и мрежа от фибростъкло. Закрепва се неподвижно към дограмата с помощта на винтове.

Комарник на панти

Комарниците на панти са може би най-разпространеният вид. Този тип комарници могат да се поставят, както на прозорци, така и на врати. Закрепват се към дограмата от външната страна чрез панти и заключалка. Хоризонтален делител придава допълнителна устойчивост на отваряемите мрежи с височина над 1200 мм.

Ролетен комарник

Ролетният комарник може да се монтира към всички видове дограма - дървена, алуминиева, пластмасова. Той е подходящ, както за прозорци, така и за балконски врати. Представлява навита на ролка мрежа покрита с негоримо тефлоново покритие. През студените месеци мрежата остава навита и защитена в кутията, което удължава многократно нейния живот. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън.

За ценообразуване на различни видове комарници за прозорци и врати, разгледайте в Цени.



Нашите партньори